Svoje stare nepremičnine ne prodajte, temveč jo prenovite

Obnova Brunarice

Ni potrebno, da svojo staro nepremičnino prodate – v tem primeru jo prenovite in ne dopustite, da preprosto sameva in razpada, saj lahko še vedno ustvarite profit s tem, da jo oddajate v najem. Presenečeni boste nad vrednostjo, ki jo lahko nepremičnini dodate s preprosto prenovo. Cilj takšne prenove mora biti izboljšanje slabih lastnosti, popravilo poškodb kot tudi dodajanje določenih novih stvari, ki bodo zvišale vrednost celotne nepremičnine. Obstajajo številni načini, kako lahko preprosto stanovanje spremeniti v sanjski dom drugega posameznika, s čimer boste prav tako lahko postavili višjo ceno najemnine.

Ko razmišljate o prenovi svoje stare nepremičnine zagotovo upoštevajte naslednje napotke;

Določite svoj proračun

Na začetni točki je morda težko določiti proračun, saj pred začetkom dela še niste odkrili vseh težav, ki so prisotne v vaši nepremičnini. To pomeni, da mora vaš proračun obsegati stroške popravil že odkritih težav kot tudi nekolikšen dodatek za neodkrite težave, ki se bodo pojavile med samim postopkom prenove. Če med prenovo načrtujete tudi zrušenje določenih sten in njihovo prenovo v popolnoma novem slogu, bo vaš strošek prenove očitno višji. Kakršen koli pojav težav z električno napeljavo ali vodovodom lahko prav tako vodi do visokih stroškov popravila. V kakršnem koli primeru med prenovo sodelujte z izkušenim inženirjem/pogodbenikom, ki bo še pred začetkom dela podal povprečno ceno izvedbe celotnega projekta.

Pridobite vsa potrebna dovoljenja

Med izvedbo projekta boste izpostavljeni številnim idejam in načrtom, ki lahko znatno povišajo vrednost vaše nepremičnine. Nekatere spremembe mora predhodno odobriti mestni svet, zato se prepričajte, da imate pred začetkom obnove vsa potrebna dovoljenja.

Načrtujte v skladu z obstoječo strukturo

Sodelovanje z izkušenimi inženirji bo očitno olajšalo to nalogo. Pred začetkom dela morajo le ti identificirati sistem električne napeljave kot tudi vodovodni sistem vašega doma ter v skladu s tem oblikovati način svojega dela. Lahko se odločite, da napeljav ne boste spremenili, ali pa se zaradi njihove dotrajanosti odločite za celostno zamenjavo/prenovo. V nekaterih primerih je zamenjava vodovodnega sistema nujno potrebna, saj je le ta očitno dotrajan in lahko vodi to težav.

Osredotočite se na območja, ki se pogosto uporabljajo

So deli nepremičnin, ki jih prebivalci uporabljajo pogosteje, kot druge dele – stranišča, kuhinjo, zunanji prostor; dovoz in pot naj je betonirana. Spremembe boste zagotovo izvedli v kuhinji in v stranišču, a prav tako ne smete pozabiti na dovoze in poti. Preglejte obstoječo pot. Je razpokana? So se tlakovci premaknili? Dobro je, da med prenovo naslovite tudi takšne težave.

Projekt bo zagotovo zahteval določeno naložbo, ki pa je zagotovo vredna svojega dela. Nadgraditev nepremičnine prinaša številne prednosti in je boljša, kot da jo preprosto prodate po nizki ceni.