Tudi pozimi v staro brunarico – Izolacijski nasveti

Izolacija Brunarice

V preteklih letih smo opazili trend, da slovenci svoje vikend brunarice, ki predstavljajo domači, naraven ambient, pretvorijo v stalen dom za družino ali lastni užitek. Še posebej slovenci po zasluženi upokojitvi radi obrnejo nov list v življenju, pospravijo kovčke ter pobegnejo na podeželje v stare brunarice. Sprememba namembnosti prinaša s seboj tudi potrebo po popravkih […] Več »

Kako zaščititi leseno hišo?

Brunarica - Lesena hiša

Lesena hiša je iz materiala, ki potrebuje zaščito Plesen, insekti, glive, termiti, bledenje in razpoke so naravne posledice, ki spremljajo starajoče in vremenskim vplivom izpostavljene lesene konstrukcije. Pa vendar jih gradimo z željo, da se nam streha nad glavo ne podre še desetletja po njeni izgradnji. Obiskovalci našega portala pogosto vprašujejo oziroma se velikokrat  obračajo […] Več »

Zakaj so lesena okna prava izbira?

Izbira lesenega okna

Celo danes obravnavamo les kot edinstveno in čudežno surovino, ki jo ciklično obnavlja narava in človeku v roke položi material za izdelovanje unikatnih produktov. Z več stoletno tradicijo je eden najbolj prepoznavnih produktov tudi leseno okno. Na področju izdelave oken lahko izbirate med celo vrsto različnimi, modernimi materiali, vendar ostajajo najlepši še vedno tisti bivanjski […] Več »

Kakšno streho izbrati za vašo brunarico?

Ne le, da je streha izredno pomembna iz gradbenega zornega kota, oblika stropa vaše brunarice prispeva tudi k samemu počutju v bodočem domu. Izbira strešne konstrukcije zato ni zanemarljivo vprašanje. Med raznimi vrstami strešnih konstrukcij se je kar težko odločiti, kadar se prvič srečujete z novimi izrazi in z raznovrstno ponudbo. Potrebno je poznati dejavnike, […] Več »

Toplotna prehodnost oken

Prevajanje toplote pomeni, koliko toplote gre skozi določeno snov iz mesta kjer je temperatura višja, do mesta kjer je temperatura nižja, ne da bi se snov pri tem kakorkoli pretakala. Toplotna prehodnost neke snovi mora biti čim manjša, kar pomeni da skozi njo prodre čim manj toplote. Tako je tudi toplotna izguba manjša. Toplotno prehodnost […] Več »

Prenova lesenega okna

Lesena okna je na vsake toliko časa potrebno prenoviti oziroma nanesti zaščitni premaz. Nekega splošnega priporočila, kako pogosto je potrebno lesena okna premazati ni, saj so vremenski vplivi in obremenitve, ki delujejo na okno lahko zelo različni. Načeloma velja, da se okna barvajo, kadar lesk površine okna ni več tak, kot bi moral biti ali […] Več »

Vzdrževanje lesenih oken

Lesena okna so postala tako kvalitetna, da je postalo njihovo vzdrževanje zelo enostavna in hitra naloga. Še posebej, če je zunanji del lesenega okna, ki je najbolj izpostavljen vremenskim vplivom, obdan in zaščiten z aluminijem ali PVC materialom. Kljub minimalnemu vzdrževanju, je le to nujno potrebno, da bi okna ohranili kakovostna in bi nam služila […] Več »

Predstavitev podjetja Silvaprodukt d.o.o.

Okolju prijazna zaščita lesa podjetja Silvaprodukt d.o.o. Okolju in zdravju prijazna zaščita lesa je ključnega pomena pri gradnji bio lesenih objektov. Z ustrezno zaščito preprečimo propadanje lesa in povečamo njegovo odpornost na zunanje dejavnike, kot so voda, veter, sonce, bakterije, glive, plesen, insekti… Podjetje Silvaprodukt d.o.o. s svojo 60 letno tradicijo sistemske zaščite lesa ponuja […] Več »

Stanovanjska brunarica Nina

Prestavljamo veliko družinsko brunarico Nina. Je nizkoenergetska hiša, ki se ponaša z majhnimi stroški ogrevanja in kakovostnimi materiali, ki dihajo in vam zagotvaljajo visoko udobje bivanja. Razporeditev prostorov je poljubna (sami se lahko odločite kako boste imeli razporejene prostore). Kot primer pa podajmo razporeditev prostorov, ki jo ima izvedba brunarice na slikah. Brunarica je razdeljena […] Več »