Leseni objekti

1. Les za brunarico Gradnja lesene brunarice se prične z obiskom gozda, saj je treba skrbno izbrati ustrezna bruna. Za gradnjo lesenih brunaric se uporablja smreka, bor, macesen ali cedra. Primernejši je gorski les ali les iz hladnejših podnebij, saj tam les raste počasneje in ima zato večjo gostoto, trdnost in odpornost. Prav tako naj […] Več »

Ti deli vaše nepremičnine po končani zimi morda zahtevajo popravila

Brunarica Pozimi

Zima prinaša najtežje vremenske razmere, ki jih lahko izkusimo. Potrebne so spremembe življenjskega sloga, zaščita domačih živali in avtomobilov, kot tudi zaščita različne mehanske opreme, ki mora biti pozimi ustrezno shranjena. Vaš dom je celotno zimo izpostavljen težkim vremenskim razmeram, zato je nekatere zunanje kot tudi notranje elemente po zimi potrebno pregledati in po potrebi […] Več »

Izkusite udobje lesene koče

Lesena Koča

Preprostost prinaša izjemno lepoto. Če se odpravite v nasprotno smer skrbno zasnovanih in opremljenih hotelskih sob in eksotično opremljenih pisarn lahko izjemno uživate v spektakularno zasnovani leseni koči. Koča je izdelana z raznolikih lepih kosov lesa in predstavlja odličen kraj za pobeg s prijatelji, za pare in družine; prav tako so popolne za medene tedne. […] Več »

Svoje stare nepremičnine ne prodajte, temveč jo prenovite

Obnova Brunarice

Ni potrebno, da svojo staro nepremičnino prodate – v tem primeru jo prenovite in ne dopustite, da preprosto sameva in razpada, saj lahko še vedno ustvarite profit s tem, da jo oddajate v najem. Presenečeni boste nad vrednostjo, ki jo lahko nepremičnini dodate s preprosto prenovo. Cilj takšne prenove mora biti izboljšanje slabih lastnosti, popravilo […] Več »

Tudi pozimi v staro brunarico – Izolacijski nasveti

Izolacija Brunarice

V preteklih letih smo opazili trend, da slovenci svoje vikend brunarice, ki predstavljajo domači, naraven ambient, pretvorijo v stalen dom za družino ali lastni užitek. Še posebej slovenci po zasluženi upokojitvi radi obrnejo nov list v življenju, pospravijo kovčke ter pobegnejo na podeželje v stare brunarice. Sprememba namembnosti prinaša s seboj tudi potrebo po popravkih […] Več »

Kako zaščititi leseno hišo?

Brunarica - Lesena hiša

Lesena hiša je iz materiala, ki potrebuje zaščito Plesen, insekti, glive, termiti, bledenje in razpoke so naravne posledice, ki spremljajo starajoče in vremenskim vplivom izpostavljene lesene konstrukcije. Pa vendar jih gradimo z željo, da se nam streha nad glavo ne podre še desetletja po njeni izgradnji. Obiskovalci našega portala pogosto vprašujejo oziroma se velikokrat  obračajo […] Več »

Zakaj so lesena okna prava izbira?

Izbira lesenega okna

Celo danes obravnavamo les kot edinstveno in čudežno surovino, ki jo ciklično obnavlja narava in človeku v roke položi material za izdelovanje unikatnih produktov. Z več stoletno tradicijo je eden najbolj prepoznavnih produktov tudi leseno okno. Na področju izdelave oken lahko izbirate med celo vrsto različnimi, modernimi materiali, vendar ostajajo najlepši še vedno tisti bivanjski […] Več »

Kakšno streho izbrati za vašo brunarico?

Ne le, da je streha izredno pomembna iz gradbenega zornega kota, oblika stropa vaše brunarice prispeva tudi k samemu počutju v bodočem domu. Izbira strešne konstrukcije zato ni zanemarljivo vprašanje. Med raznimi vrstami strešnih konstrukcij se je kar težko odločiti, kadar se prvič srečujete z novimi izrazi in z raznovrstno ponudbo. Potrebno je poznati dejavnike, […] Več »

Toplotna prehodnost oken

Prevajanje toplote pomeni, koliko toplote gre skozi določeno snov iz mesta kjer je temperatura višja, do mesta kjer je temperatura nižja, ne da bi se snov pri tem kakorkoli pretakala. Toplotna prehodnost neke snovi mora biti čim manjša, kar pomeni da skozi njo prodre čim manj toplote. Tako je tudi toplotna izguba manjša. Toplotno prehodnost […] Več »

Prenova lesenega okna

Lesena okna je na vsake toliko časa potrebno prenoviti oziroma nanesti zaščitni premaz. Nekega splošnega priporočila, kako pogosto je potrebno lesena okna premazati ni, saj so vremenski vplivi in obremenitve, ki delujejo na okno lahko zelo različni. Načeloma velja, da se okna barvajo, kadar lesk površine okna ni več tak, kot bi moral biti ali […] Več »