Ti deli vaše nepremičnine po končani zimi morda zahtevajo popravila

Brunarica Pozimi

Zima prinaša najtežje vremenske razmere, ki jih lahko izkusimo. Potrebne so spremembe življenjskega sloga, zaščita domačih živali in avtomobilov, kot tudi zaščita različne mehanske opreme, ki mora biti pozimi ustrezno shranjena. Vaš dom je celotno zimo izpostavljen težkim vremenskim razmeram, zato je nekatere zunanje kot tudi notranje elemente po zimi potrebno pregledati in po potrebi popraviti. Naš cilj je, da poškodovane dele najdemo in popravimo, preden se njihovo stanje poslabša. V spodnjem članku bomo obravnavali več pomembnih delov nepremičnine, na katere se moramo osredotočiti ter ji po končani zimi temeljito pregledati. V primeru, da odkrijete kakršno koli poškodbo, nemudoma ukrepajte in tako preprečite nadaljnje težave.

Preglejte zunanjo površino svojega doma

Preglejte celotno površino in identificirajte kakršne koli znake obrabe in/ali poškodb. Kakšna je barva? Je opraskana, se lušči, ali bledi? Če opazite kakršne koli dele, ki zahtevajo popravila, le ta opravite čim prej. Vedno priporočam še, da si ogledate vrata svoje garaže; verjetno jih kar nekaj časa niste uporabili, zato se prepričajte, da delujejo popolno.

So vaši žlebovi zamašeni?

Žlebove je pozimi težko vzdrževati, saj se običajno napolnijo s snegom. Zdaj, ko je zima mimo, je čas, da jih odprete in osvobodite. Preverite, če je prisotno kakršno koli puščanje ali odstopanje od fasade ter da pretok vode ni zamašen. Kakšen koli znak zamašenosti morate nemudoma obravnavati in po potrebi izvesti popravila.

Prepričajte se, da drenažni sistem deluje tako, kot mora

Zdaj je čas, da preverite svoj drenažni sistem in se prepričajte, da voda od vašega doma odteka brez, da bi se na določenih predelih nabirala.

Kakšno je stanje dreves in grmičevja v bližini vašega doma?

Prepričana sem, da so drevesa neurejena. Kupite drevesne škarje ali žago ter obrežite drevje in grmičevje. Morda so se nekatere veje pod težo snega polomile, zato le te odstranite, razrežite in shranite kot vir lesa.

Kako dobro po zimi tesnijo vaša okna?

Okna so pozimi močno izpostavljena vremenskim razmeram . Če le ta ne delujejo pravilno, lahko pride celo do točke, ko se morate začasno – do popravila – izseliti iz svojega doma. Vreme je okna zagotovo prizadelo, zato preglejte, če so prisotne kakršne koli špranje. Tečaje namažite in odpravite kakšrne koli poškodbe.

Je streha kakor koli puščala?

Puščanje strehe je potrebno odpraviti, saj je le ta najbolj izpostavljena vremenskim razmeram, kakršne koli težave pa se bodo pokazale že ob prvem dežju. Težave čim prej odpravite, saj boste le tako preprečili pojav plesni in gnitja.