Enodružinska BIO-brunarica

Predstavljamo manjšo enodružinsko BIO-brunarico, namenjeno manjšim družinam, do 4 družinskih članov. Sestavljena je iz dveh etaž in sicer pritličja ter mansarde. Oblika in način izgradnje te brunarice nudi vse kar je potrebno za kakovostno in prijetno bivanje.

NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail
Brunarica iz strani
Brunarica spredaj
Dnevna soba
Polica
Kuhinja in pečica
Notranjost
Brunarica znotraj
Pečica in stopnišče
Kopalnica
Sanitarije

BIO-brunarica podjetja Franc Obojnik s.p. zagotavlja visoko kvaliteto bivanja. Po mnenju bioenergetikov ima pri kvaliteti bivanja veliko vlogo, ne samo naravni material, temveč tudi pozitivna energija proizvajalca pri obdelavi lesa. “V takšni brunarici se ljudje boljše počutijo in tudi odlično spijo. Največje zadoščenje pa je ravno  v srečnih in nasmejanih strankah, ki imajo v takšni brunarici občutek bivanja kot na stalnem dopustu,” pravi podjetnik Franc Obojnik.

BIO-brunarica je dimenzij 6x7m. V pritličju lahko najdemo kuhinjo, dnevno sobo, jedilnico ter kopalnico s sanitarijami. Mansarda je sestavljena iz treh prostorov in sicer iz spalnice ter dveh otroških sob, na željo kupca pa lahko mansarda vsebuje tudi dodatne sanitarije. V zgornjem nadstropju brunarico krasi tudi ličen balkon, ki vodi iz spalnice.

“Takšna brunarica se ponaša tudi z veliko energetsko varčnostjo. Stroški njenega ogrevanja ne presegajo nekaj sto eur na leto,” pravi Obojnik.

Brunarica se postavi v približno 6-8 tednih. Pri tem je krčenje lesa minimalno, kar  izvajalec tedensko nadzoruje in uravnava s posebnimi sidri.

Zgrajena je iz kakovostnega lepljenega smrekovega lesa slovenskega porekla. Les je sekan v zimski sečnji, kar pomeni, da je veliko bolj trpežen, se manj krči in je veliko bolj odporen na zunanje vplive. Uporabljena je najsodobnejša tehnologija združevanja lesa v navzkrižno lepljene konstrukijske elemente. Če imate še kakšno dodatno vprašanje oz. želite konkretno ponudbo, se lahko na g. Obojnika obrnete tudi s pomočjo obrazca za zahtevek ponudbe.

BIO-brunarica

Foto: Franc Obojnik s.p.

28 Responses to “Enodružinska BIO-brunarica”

Read below or add a comment...

 1. Kornelija says:

  Zaradi česa noben ne naredi nekaj res sodobnega in RES PRIMERNEGA ZA SLOVENIJO. Namreč, Slovenci imate tako krasno naravo katero, očitno, niste zaslužili, ker se ZAPIRATE pred to čudovito naravo. V zadnje čase sem videla nešteto hiš in vse so TOTALNO ZAPRTE IN ZA SONCE IN ZA ZUNANJI SVET. Vse imajo minimalna okna, da le nič sonca ne bi moglo not priti in da le ni vidno nič od te lepote od zunaj. Zaradi česa delate upotno takšnih neumnosti? Zakaj ne ponujate nekaj, kaj ima stekleno steno na dnevni sobi, katero bi človek obrnil proti jugu in imel in sonce in lepoto v dnevni sobi. Enako tako z postrešnimi prostori. Vse je tako zaprto, da le nič svetlobe ne pride noter!

 2. Bojan says:

  Prosim če mi pošljete okvirno ceno take brunarice postavljene s kritino in zaprto.

 3. Dejan says:

  Se strinjam z Bojanom.Tudi mene zanima kakšna je cena takšne brunarice na ključ.Jaz že nekaj časa razmišljam o čem takem,vendar ne vem ali naj varčujem ali ne,ravno zato,ker nevem kakšne so cene.Če bi vedel,da bi mi bilo v bližnji prihodnosti,cca. do 5-10 let,kaj takega dosegljivo,bi varčeval še naprej zato,sicer bi denar raje porabil kam drugam.

 4. Tadej says:

  Tudi mene zanima kakšna je cena takšne brunarice, pa če imate mogoče še napisano koliko kaj stane (posamezen kos lesa).

 5. admin says:

  Vaše vprašanje smo posredovali ponudniku. Kmalu lahko pričakujete tudi njegov odgovor po emailu (cene in ostalo).

 6. Franci says:

  Ljudje se vračamo nazaj k naravi in svojim koreninam. Vidimo da način življenja in gradje kot so ga imeli naši predniki zagotavlja varnost in zdravje. Zgradbe ki so jih gradili naši predniki stojijo več stoletij in brez problemov kljubujejo vsem vremenskim neprilikam. Vsi ,ki so živeli v starih lesenih hišah zatrjujejo, kako so te hiše odajale toplino in porabile malo energije za ogrevanje poleti pa so bile prijetno hladne brez klimatskih naprav. Kje mi lahko pokažete staro zgradbo z velikimi odprtinami? To je samo plod sodobne potrošniške arhitekture. Postavite se pred panoramsko steno pri zunanji temperaturi 35 ali več stopinj in kako dolgo boste zdržali, mislim da boste hitro obupali.

 7. vojko smrekar says:

  z ženo imava namen za leta v penziji se umakniti v majhno leseno hiško, če imam na parceli pripravljeno ploščo seveda po vaših navodilih, me čisto informativno zanima,koliko stane takšna postavljena bio hiška dim. 6×7 m.

  okvirna cena

  lp

  vojko s.

 8. Franci says:

  G. Vojko za podrobnejše informacije za vašo brunarico pokličite na sedež firme brunarica projekt
  Tel. 041 463 490

 9. rok says:

  Lep pozdrav mene zanima, če imate kaksno podobno brunarico mere 5m x 6m pa kakšne so cene gotovih brunaric in koliko stane samo surova brunarica – izdelava in postavitev do strehe brez inštalacij in izolacije!

  Lp rok

 10. Avant says:

  Dober mesec ze raziskujem “brunarice” kot bivanjske hise. Cene so od 400 do preko 1000eur za m2. Veliko je odvisno debeline brun (manj kot 200mm skoraj ni primerno zaradi izolacije) in od tega ali so lepljene oz. okrogle.
  Odvisna je lega – Primorska, Gorenjska. Zasledil sem podatek, da je 400mm lepljena bruna enaka sele 20cm steklene volne. Zato sem v velikih dilemah. Pa pojavlja se debata, da 200mm sploh ne mores prijaviti kot projekt po danasnji zakonodaji, ampak mora biti (vsaj v projektu) se dodatna izolacija.
  Prva 3 leta se les poseda in tu mi spet ne gre v racun, kako lahko keramika v kopalnici zdrzi, ko brune niso dokoncno fiksirane.
  Jaz sem za hiso 8×6 z dvokapnico in dvema nadstropjema racunal (po stevilnih telefonih in e-mailih) tako:
  – betonska plosca debeline 40cm x 9 x 7 = 25 kubikov: ca. 1600 eur za beton s prevozom hrusk.
  – hisa z lepljenimi brunami (vsaj 30 – 40% cenejsa kot z okroglimi), pa se izolacijo dodatno je
  ceneje dodat: 42.000eur, brez poda, ampak komplet priprava za kritino
  – kritina povprecne kvalitete, a vseeno 30 let garancije: 3000 eur z delom vred.

  Tako da smo prisli na slabih 50.000. Dodati zelimo se 10.000 notranje opreme, dako da se vselimo za 60.000. 80 do 100 m2 je vec kot dovolj za SRECO! In obcutek, da s kaminom imas 300, 400eur stroska NA LETO, je vec kot pomirjujoc, kot pa 3 krat na dan jesti hrenovke v zidani hisi z 200m2 in kreditno sposobnostjo sirse druzine. Samo razmisljam. Mogoce narobe.

  Lep dan in upam, da ostanemo v “kontaktih”. Imam nekaj odgovorjenih e-mailov podjetja Lesene-hise, Honka, Finnbar, ce vas kaj zanima, vprasajte. Gospoda Franca Obojnika pa poklicem ta teden in grem na ogled. 7×6 in 8×6 me zanima.. razlika v ceni je minimalna, a v prostorih se ogromno pozna.

 11. Dejan says:

  Avant,saj keramične ploščice menda niso lepljene na brune,ampak na mavčnokartonske plošče.

 12. fred says:

  Avant kaj si zvedel – si šel pogledat k Obojniku … kakšna je izdelava, kako vse skup zgleda, kaka je cena pri njem … hvala

 13. winzer says:

  Tudi mene zanima velikost 8×6. Bo treba v akcijo…

 14. avant says:

  Prevec obveznosti v sluzbi, Dejan, fred in winzer. Kolegi ga hvalijo (Franci Obojnik), ko bo cas, nekje februarja, grem na ogled, jih je veliko v Sloveniji. Si pisemo cez kak mesec, super zadeva, vsekakor privlacna za ljudi lastnih ciljev, ne pa v stilu “kaj ima sosed vec”. Raje dam vec za dopuste poleti, kot pa 20 let brez morja, ker imamo novo bajto. Dejan, rad bi videl predvsem ta sistem mavcno-kartonskih plosc, kako se regulira posedanje brun in kaksno je stanje v poletni vrocini oz. kaksnih kapacitet klima je potrebna za (zdravo, zmerno) hlajenje. Ravno tako me zanima morebitno “skripanje” podov oz. medetazne plosce – kaksna je dejansko zvocna izolacija, ce recimo gre kdo iz zgornje sobe 5 korakov – kako se slisi spodaj. Ter sestava maziv in premazov – kaksni plini se morebit izlocajo ob segretju – pregretju.. ker ce je Bio, bi naceloma morala biti le na smolnati osnovi brez hudih kemikalij.

  Vec glav vec ve, vec radovednezev pa vec izbrska :-) lep pozdrau

 15. Ivan says:

  Danes prišel iz večurnega ogleda nedokončane hiše. Dobil več kot sem pričakoval, g. Franci je pa mojster v pravem pomenu besede. Pa tut njegove rešitve okol keramike, lepljenega kamna na steno se super. Še grem k njemu na dodaten pogovor in….

 16. avant says:

  Tudi sam sem dobil obcutek, da g. Franci preprosto uziva ob svojem poklicu in mu koncen izdelek predstavlja vecje zadovoljstvo kot pa financni prihodek za storitve in materiale. Kolega ga je klical in mislim, da 6×8 z izolacijo in kritino vred uredijo pod 40.000, kombinacija kamna in lesa pa je itak zmagovalna ! Kaksne dimenzije hise si pa pogledal, Ivan? A mogoce kdo ve, koliksen je strosek papirologij v tem primeru, so gradbena dovoljenja cenovno premo sorazmerna z vrednostjo koncanega objekta ali to ni vazno?

 17. slavc says:

  Tudi mene zanimajo brunarice 6×8 ali 7×8 oz. taka, da je v pritličju kuhinja, dnevna, kopalnica in spalnica. Računam, da ne bom mogel hoditi na stara leta v prvo nadstropje.
  Bom šel tudi pogledat k g. Franciju in na posvet.
  Upam, da je kje tudi kakšna, ki je že gotova in jo lahko pogledaš.

 18. SV. Jurij says:

  Kornelija !? ..pa si že vprašala kakšnega izvajalca,če bi ti lahko naredil na obstoječijh opcijah večja okna !? .. po moje ne,ali?
  :- )

 19. vid says:

  avant…. kot da bi mi bral misli – imam popolnoma isto filozofijo (me veseli da nisem edini na svetu) :)))

 20. avant says:

  Me res veseli :-) odlicne informacije od G. Francija – cene zgoraj celo presegajo dejanske stroske, torej izolacijsko urejena 8×6 bo zgleda v projektu presenetljivih manj tisocakov kot smo predvidevali, v notranjosti pa se po zelji lahko naredi kot montazna hisa.. glede sten. To bo se zabavno.. Raj za tiste, ki zivimo in stremimo k lastnim ciljem!

 21. fred says:

  avant če mi lahko zaupaš na mail jaz.fredi@gmail.com
  8×6 kolk boste dali za hiško

 22. avant says:

  glede cen je tako, da se ne razlikujejo kaj dosti med ponudniki, tako da 8×6 z izolacijo, temeljno plosco in kritino tam nekje 36.000. Brez keramike v kopalnici, vodovodnih instalacij in grelnih teles s centralno enoto (sam nacrtujem kombinacijo drva – peleti 12kw za 4000eur in sanitarna voda preko toplotne crpalke – 1.150eur, z 200l vode in nekje 7eur na mesec elektrike). Tako nekako so predlagali za nepozresno druzino. In prides v rang pasivne hiske, ki pac ni zidana in trdnjava za 4 generacije. Za 2 pa sigurno pri mojih 35 letih + novorojenec tam do njegovega abrahama nima kaj razmisljat :-) Naprej pa me skorajda vec ne skrbi.

 23. avant says:

  Vzdrzevanje pa nekje na 4 leta po 500 eur, da je ziher zascita. Edino lokacija – tu urbanisti v zidano naselje montaznih his tu pa tam ne pustijo lesne gradnje zaradi umestitve v prostor, kar pa za naso vasico ni ovira. Dilema pa ostaja: steklena volna, konoplja ali ovcja volna.. kaj menite? S parapropustno seveda.Zivi kdo v 160mm lepljeni bruni brez izolacije? Malce tvegano za razpon -15 do +33 po mojem prvem vtisu skic (ne G. Francija, na splosno mislim).

 24. Tadej says:

  tudi mene zanima ponudba teh hiš. A jih je več tipov in kakšne so cene?..hvala!

 25. admin says:

  Skorajda vse brunarice, ki jih najdete na naših straneh je možno prilagoditi glede na vaše želje. Postavitev in število prostorov itd. Za konkretno(nezavezujočo) ponudbo enodružinske BIO-brunarice v skladu z vašimi željami priporočam, da izpolnite obrazec na: http://www.brunarice.org/katalog/brunarica-muljava/

 26. Avant says:

  A zivi kdo v lepljeni smreki sedaj pri teh temperaturah in nam iz prve roke lahko napise kaksno notranjo izolacijo ima in kako prostore hladi? Je stroskovno dosti bolj potratno (klima) kot v zidanih hisah? Je potrebno veliko ‘dohlajat’ ali je ucinek podoben kot pri zidanih? Ce premazemo lepljeno bruno z negorljivimi materiali in zascitnimi premazi, ima se sploh lastnosti lesa – dihanje? Ali pa postane funkcionalno kot plasticna vrecka… seveda pretiravam, a zanima me, kako funkcionira vse to, ker mi ni jasno – ce diha in je crviva, tudi gori, narava pac, ce pa je premazana, da zivo bitje ne prezivi in les ne gori, potem pa tudi ne diha.. ali pac? Seveda pa ostajam ‘fan’ g. Franca in trenutno iscemo izolacijo – konopljine plosce. Hvala vam za odgovor, predvsem tistim, ki klimatizirate lesene objekte pri zunanjih 35+ stopinj.

 27. Avant says:

  Ocitno ne… :-) sem poklical nekaj stanovalcev in zadeva je super, akumulacijski oz. termicni preboj se zgodi sele po 20 urah, torej krepko vec kot je razpon dan-noc. Ce so tudi noci vroce, za trenutek ohladimo s klimo in zopet mir. Tisti, ki je to omenil, zivi v 150mm masivnem lesu + 140mm volne + Knauf. Segreje se v 15 minutah ko je zunaj 15 minusa, potem pa samo minimalno dogreva. Pozna kdo mogoce obrat – zago, kjer se lahko naroci masiven les debeline 150 do 200mm? V cem pa je tukaj razlika z lepljeno smreko recimo? Hvala za pomoc

 28. Dejan says:

  Sem z nekom govoril,ki dela bivalne iz lepljenega smrekovega lesa,20 cm debele in pravi,da ni treba izolacije.Glede na to,da tudi sam uredi dokumentacijo za izdelavo objekta mislim,da torej to po standardih mora toplotno zadostovati.

Oddajte svoj komentar...

*