Piškotki

Politika uporabe spletnih piškotkov

Piškotke uporabljamo za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, multimedijske in interaktivne vsebine, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob prvem obisku spletnih strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo uporabnika za njegovo privolitev. Uporabnik lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani.

O piškotkih

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se med brskanjem po spletu naložijo na vaš računalnik. Spletno mesto si lahko z njim zapomni podatke o vašem obisku, na primer izbrani jezik in druge nastavitve. Tako je lahko vaš naslednji obisk istega mesta bolj uporaben in lažji. Piškotki imajo pomembno vlogo. Uporaba spleta bi bila brez njih znatno manj prijetna. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

Vrsta Ime Namen Trajanje
Lastni PHPSESSID omogočajo delovanje spletnih strani Seja
Youtube use_hitbox Piškotki se nastavijo ob ogledu youtube video posnetkov Seja
Youtube PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC Piškotki se nastavijo ob ogledu youtube video posnetkov 6 mesecev
Gogle Analytics _utma, … , _utmz Statistika ogledov spletnih strani – Google Analytics do 2 leti
Facebook reg_fb_gate, reg_fb_ref, wd, highContrastMode, act Socialni vtičnik socialnega omrežja Facebook Seja
Facebook datr, locale, _e_0hjQ_0 Socialni vtičnik socialnega omrežja Facebook 1 leto
Google Plus NID Socialni vtičnik socialnega omrežja Google Plus 6 mesecev
Aweber TScd899e Obrazec za naročilo na novice Seja
Aweber awpopup_1738648973_uniq Obrazec za naročilo na novice 10 let
GetClicky Analytics _jsuid Statistika ogledov spletnih strani – GetClicky Analytics 20 let
GetClicky Analytics unpoco_66368458 Statistika ogledov spletnih strani – GetClicky Analytics 1 dan
Lastni cc_cookie_accept Shranjevanje odločitve o uporabi piškotkov 1 leto
Lastni cc_cookie_decline Shranjevanje odločitve o uporabi piškotkov Seja

 

Uporabnik lahko svojo privolitev za uporabo posameznih piškotkov umakne s klikom na povezavo Ponastavi piškotke. Umik privolitve lahko povzroči spremenjeno delovanje nekaterih spletnih strani ali onemogoči uporabo posameznih storitev.

Upravljanje piškotkov v brskalniku

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno.