brunarica-vila
Top ponudniki in nasveti

Senčila, žaluzije in rolete – Top ponudniki in nasveti

Senčila, kot so žaluzije in rolete so zelo pomemben sestavni del našega doma in lahko bistveno pripomorejo k izboljšanju našega počutja v prostoru. Pogosto jih delimo po njihovi uporabnosti. Medtem, ko so notranja senčila, kot so npr. notranje žaluzije, namenjena predvsem uravnavanju svetlobe v prostoru, pa nam lahko zunanja sečnila npr. rolete in zunanje žaluzije služijo tudi kot pripomoček za uravnavanje temperature prostora.

Predstavitev ponudnikov senčil

  • icon

    Roletarstvo Medle

    Predstavitev ponudnika senčil Roletarstvo Medle.

iso
Žaluzije

Žaluzije

Ponudniki običajno ponujajo več vrst žaluzij. Tako poznamo notranje žaluzije, zunanje žaluzije, pa tudi lesene žaluzije. Vsaka od naštetih žaluzij nam bo učinkovito služila za uravnavanje svetlobe v prostoru in nam nudila zaščito pred nezaželenimi pogledi ljudi.

Zunanje žaluzije pa nam dodatno lahko služijo tudi za uravnavanje temperature v prostoru (pri notranjih žaluzijah namreč sonce še vedno ogreva steklo okna in je ta učinek zmanjšan).

Ne gre pa prezreti tudi dejstva, da nam žaluzije služijo kot prekrasna dekoracija, ki prostoru vdihne življenje. V tem pogledu lahko ljubitelji lesa izberete tudi lesene žaluzije, ki dajo prostoru prav poseben pečat elegance.

Bele rolete

Rolete

Tudi pri izbiri rolet imamo več možnosti. V glavnem pa se za rolete odločamo, ko želimo možnost popolne zatemnitve prostora, odlično toplotno in zvočno izolacijo ter protivlomno zaščito.

Rolete lahko razdelimo glede na položaj in obliko omaric v katero se rolete shranjujejo, ko jih imamo shranjene v začetnem položaju. Tako poznamo vidne predokenske (najbolj razširjene, omara vidna na zunanji strani oken), podometne predokenske (omarica skoraj nevidna, vgradnja potrebna pred izdelavo fasade), nadokenske (omarica popolnoma nevidna, vgradnja skupaj z oknom) in protivlomne rolete (dodatno protivlomno izpopolnjene).