Merilec vlažnosti lesa

Podarimo merilec vlažnosti lesa

Ob sklenitvi pogodbe s katerim koli ponudnikom brunaric in lesenih hiš v Sloveniji vam podarimo profesionalni merilec vlažnosti lesa.

Po nakupu ga enostavno zahtevajte preko obrazca!

MD merilec vlažnosti lesaMD Profesionalni merilec vlažnosti lesa
podjetja Brennenstuhl GmbH iz Nemčije

MD je profesionalni merilec vlažnosti lesa in tako dobrodošla naprava za vse obstoječe in bodoče lastnike brunaric. Z njim lahko v nekaj sekundah natančno in enostavno izmerimo površinsko vlažnost lesa in tako zanesljivo ocenimo nevarnost oblikovanja plesni v prostoru. Odlikujeta ga nemška kakovost, robustno ohišje ter pokrivalo, ki ščiti visokoobčutljive merilce vlage pred poškodbami. Ergonomska oblika se odlično poda v vsako roko in enostavnost uporabe pozitivno preseneti tako izkušenega gradbenika, kot popolnega laika, ki se prvič v življenju sooča s področjem meritve vlažnosti.

 

Lastnosti izdelka:

 • Merilec vsebnosti vlage v gradbenih materialih kot so les, beton, opeka, omet, gips, tapete, vse vrste ometenih sten idr. Merljivo področje vlažnosti sega od 5 – 50% za les in od 1,5 – 33% za ostale gradbene materiale. Rezultati meritev se prikažejo na velikem LCD zaslonu (v %, ločljivost naprave: 0,1% , področje dovoljenega odstopanja meritev +/- 3%). Meritev vlažnosti poteka tudi s pomočjo akustičnega signala, ki ga je po potrebi mogoče izklopiti.
 • Praktična „Shrani“ funkcija omogoča merjenje vlažnosti na težko dostopnih mestih, kjer meritev ni mogoče takoj neposredno razbrati iz ekrana. Merilec vlažnosti se samodejno izključi po preteku treh minut po zadnji uporabi in vsebuje tudi prikaz stanja baterije.
 • Izdelek se napaj s klasično 9 V baterijo (ni priložena).

Področja uporabe:

 • Kontrola vlažnosti lesa pred prvo impregnacijo vgradnega lesa. MD profesionalni merilec vlažnosti v trenutku izmeri relativno vlažnost lesa in izmerjeno vrednost prikaže na velikem preglednem zaslonu. Na ta način se lahko osebno prepričate, ali ni morda les že preveč suh za učinkovito impregnacijo.
 • Kontrola vlažnosti lesa pri gradnji. Konstrukcijsi les mora doseči svojo vgradno sušnost pod 20% relativne vlažnosti. Na ta način se izognemo neenakomernem posedanju lesa končanega objekta.
 • Kontrola vlažnosti lesa v notranjosti prostorov. Z MD profesionalnim merilcem vlažnosti lesa lahko lastnik brunarice kadarkoli izmeri vlažnost notranjih sten svoje hiše,in preventivno posrkbi za pogostejše zračenje prostorov v kolikor relativna vlažnost lesa presega dovoljeno mejo.
 • Kontrola vlažnosti lesene fasade. Severne stene lesenih objektov so bolj izpostavljene vlagi in napadu plesni. S kakovostnim merilcem vlažnosti lahko vsak trenutek in preventivno ocenimo potrebo po dodatni zaščiti lesa pred plesnijo ali pred prhnenjem preden se pokažejo prvi bolezenski znaki na površini lesa.
 • MD profesionalni merilec vlažnosti podjetja Brennstuhl GmbH iz nemčije je univerzalni merilec vlažnosti vseh gradbenih površin, ne samo lesa. Izdelek je industrijsko prednastavljen na merjenje vlažnosti lesenih površin. Tako ga je mogoče takoj po vstavitvi baterije brez posebnih nastavitev uporabiti za merjenje vlažnosti lesenih površin.

Podatki o izdelku:

 • Naziv: Brennenstuhl MD profesionalni merilec vlažnosti
 • Velikost in teža: 15 x 3 x 6,6 cm ; 200 g
 • Teža izdelka vključno z embalažo: 200 g
 • Številka modela: 1298680
 • ASIN: B003CSNV2Q

MD profesionalni merilec vlažnosti lesa je zvest spremljevalec vsakega odgovornega lastnika brunarice. Omogoča nemoteno in kontinuirano kontrolo zdravja objekta iz lesa in pravočasno odpravo morebitnih šibkosti, še preden se le te prelevijo v ogromne finanančne stroške sanacije.